تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس انرژی توضیح داد: باید تحول درآمدهای نفتی به کمک همین تولید بار اول در دیگر شاخه های صنعت نفت و گاز بیاییم و کمک کنیم که در صنعت پتروشیمی متانولی نیز زنجیره ارزش توسعه پیدا کند تا از شر خام فروشی متانول خلاص شویم و به رشد اقتصادی بیشتر برسیم.

به کارگیری درآمدهای نفتی حاصل از بکارگیری تولیدات بار اول در توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی‌های خام‌فروشی متانول

اخیرا بانک مرکزی ایران و مرکز آمار رشد اقتصادی شش ماهه ی اول سال را منتشر کردند که طی آن  رشد اقتصادی با احتساب نفت 7.1 درصد و بدون احتساب نفت 4.2 درصد اعلام شده است. این آمار و ارقام بیانگر این است که ایران در زمینه حوزه تجارت انرژی و توسعه ظرفیت برداشت و استخراج نفت و گاز نسبت به دیگر بخش‌های کشور، عملکرد بهتری داشته است.

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران در حالی پیشران اقتصاد کشور است که تاکنون نه تنها تحریم‌ها علیه تجارت انرژی لغو نشده است بلکه طبق اذعان خزانه‌داری آمریکا، بر میزان این تحریم‌ها نیز در یک سال اخیر افزوده شده است.

ایران با پیگیری سیاست اتکا به خود و استفاده ی حداکثری از ظرفیت های داخلی و دانش بنیانی به خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌های حوزه تجارت نفت و گاز بپردازد. به نحوی که امکان بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی با استفاده از تولیدات بار اول محقق شد.

 طی سال های گذشته، در زمینه استخراج نفت و گاز از میادین مشترک به پیشرفت‌های چشم‌گیری دست یافته ایم که نشان از تحول بزرگ صنعت نفت و گاز ایران در دولت سیزدهم دارد.

در خصوص رشد صنعت نفت و گاز کشور و اینکه چه طور توانستیم در شرایط تحریمی به رشد اقتصادی دست پیدا کنیم،

 مصطفی ناظمی  کارشناس انرژی با اشاره به این موضوع که رشد اقتصادی کشور تا حد زیادی وابسته به بخش نفت است، تصریح کرد: افزایش فروش نفت کشور طی سال گذشته و قیمت های بالا، این نوید را می داد که امسال بهبود رشد اقتصادی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی شش ماهه ی اول سال قابل توجه است و می تواند به ما کمک کند که اثرات تحریم ها را پوشش دهیم و تا حدی کسری بودجه را جبران کنیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت باید راهکارهای اساسی در راستای کاهش هزینه هایش بیندیشد. به نحوی که از وابستگی به درآمدهای نفتی حتی الامکان بکاهیم.

ناظمی گفت: خوب است سیاست هایی به اجرا بگذاریم که در سایر بخش ها مانند کشاورزی و صنایع و معادن نیز رشد خوبی را کسب کنیم. در برنامه هفتم توسعه برخی پیش بینی ها در این خصوص انجام شده است. اما هنوز سیاست صنعتی جامعی نداریم.

وی ادامه داد: قطعاً به اجرا گذاشتن سیاست هایی مانند همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی به ما کمک کرد که در شرایط تحریمی تا حدی به بازارسازی برای نفت کشور بپردازیم. توسعه ی مناسبات می تواند کمک کننده باشد.

این کارشناس انرژی در خصوص استفاده ی حداکثری وزارت نفت از تولیدات بار اول در کشور تصریح کرد: اصولاً در شرایط نیاز است که کشورها به سمت حوزه های پرریسک مانند تولیدات بار اول و دانش بنیان حرکت می کنند. در شرایطی که نیاز به توسعه ی میادین پارس جنوبی داشتیم و با محدودیت تحریم ها روبرو بودیم، نیاز بود که حمایتی جدی از دانش بنیان ها به عمل بیاوریم و از توان آن ها بهره ببریم.

وی ادامه داد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در حوزه ی استفاده از توان دانش بنیانی و تولیدات بار اول در کشور رخ داد. ضمانت های حسن انجام کار توسط بخش های دولتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی داده شد. به این ترتیب، اطمینان خاطری در میان بخش مصرف کننده ی تولیدات بار اول به وجود آمد تا بتوانند از این ظرفیت ها استفاده کنند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شاید نتایج تلاش های دانش بنیانی در کوتاه مدت حاصل نشود، اما قطعاً در درازمدت ثمراتش برای کشور مشخص خواهد شد. در نتیجه ی اعتماد به توان داخلی توانستیم به بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی بپردازیم.

ناظمی گفت: باید استفاده از درآمدهای نفتی جدید حاصل از تحول تجارت انرژی کشور در حوزه هایی مانند توسعه ی زنجیره ی ارزش محصولات و افزایش تولید گاز، میعانات و نفتا استفاده گردد، حال که تولید بار اول توانسته کمک جدی به صنعت نفت و گاز ما داشته باشد، باید با تحول درآمدهای نفتی به کمک همین تولید بار اول در دیگر شاخه های صنعت نفت و گاز بیاییم و کمک کنیم که در صنعت پتروشیمی متانولی نیز زنجیره ارزش توسعه پیدا کند تا از شر خام فروشی متانول خلاص شویم و به رشد اقتصادی بیشتر برسیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.